Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
öt kifli és két zsömle 360 Ft-ba kerül. Négy kifli ára 12ft-al több, mint a három zsemléé. Menyibe kerül egy kifli és egy zsömle? Menyit fizetnek nyolc kifliért és öt zsömléért (egyenletrendszer)

Válaszokat előre köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
kifli 48 Ft, zsemle 60 Ft
5x+2y= 360Ft 15x +6y= 1080 6y=1080-15X
4x=3y+12 8x= 6y+ 24 8x= 1080-15X+24 23x= 1104 x=48 180=3y y=60
0