Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
Segítséget szeretnék kérni!
Döntsd el, hogy melyik állítás igaz, és melyik hamis!
a) Ha egy szám nem osztható 6-tal, akkor 3-mal sem osztható.
b) Ha egy szám nem osztható 3-mal, akkor 6-tal sem osztható.
c) A 7-tel nem osztható számok 7-tel osztva hatféle maradékot adhatnak.
d) Két relatív prím legkisebb közös többszöröse a számok szorzata.
e) A négyzetszámok prímtényezős felbontásában a 2 hatványkitevője páros szám.
f) A 310 szám páros.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az én megoldásaim:

a) Hamis mert a 9 nem osztható 6-tal de 3-mal igen 9:3=3
b) Igaz
c) Igaz mert a maradékok 1,2,3,4,5 és 6
d) Igaz mert 2*5=10 3*5=15 stb...
e) Hamis mert 3*3=9 9:3=3 3:3=1 és a 3 nem páros
f) Igaz mert nullára végződik
0