Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
Ebben valaki tudna segíteni melyik tételt kell allalmazni s mennyi az "a,, oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Koszinuszt:
cos α = α szög melletti befogó / átfogó

cos 70° = a/6
0,3420 = a/6
2,05 (cm) = a
a ≈ 2 cm
Módosítva: 3 éve
0