Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
Sziasztok!Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`4x*7x=112`

`28x^2=112`

`x^2=4`

`x=2`

egyik oldal: `4*2=8` `cm`

másik oldal: `7*2=14` `cm`

oldalakka bezárt szög:

egyik oldallal:

`tgalpha=8/14`

`alpha≈29.74°`

másik oldallal:

`tgbeta=14/8`

`beta≈60.26°`

egymással:

`180°-2*60.26°=59.48°`

köré írt kör sugara:

A az átló megegyezik a köré írt kör átmérőjével, a sugár pedig ennek a fele lesz.

átló:

`sqrt(8^2+14^2)=2sqrt(65)` `cm`

sugár:

`(2sqrt(65))/2=sqrt(65)≈8.06` `cm`
Módosítva: 3 éve
0