Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
309
Sziasztok!Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2(3x+5x)=60`

`16x=60`

`x=3.75`

egyik oldal: `3*3.75=11.25` `cm`

másik oldal: `5*3.75=18.75` `cm`

átlók által bezárt szögek:

egyik:

`tgalpha=(11.25)/(18.75)`

`alpha≈30.96°`

másik:

`tgbeta=(18.75)/(11.25)`

`beta≈59.04°`

egymás által bezárt szög:

`180°-2*59.04°=61.92°`

Köréírt kör sugara:

átló: `sqrt(11.25^2+18.75^2)=(15sqrt(34))/4` `cm`

sugár:

`((15sqrt(34))/4)/2=(15sqrt(34))/8≈10.93` `cm`
Módosítva: 3 éve
0