Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
300
Sziasztok!Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha=65°`

`beta=180°-2*65°=50°`

`T=(b^2*sinbeta)/2`

`80=(b^2*sin50°)/2`

`b^2*sin50°=160`

`b^2=(160)/(sin50°)`

`b=sqrt((160)/(sin50°))≈14.45` `dm`

`cosalpha=(a/2)/b`

`cos65°=(a/2)/(sqrt((160)/(sin50°)))`

`a=2*cos65°*sqrt((160)/(sin50°))≈12.22` `dm`

`R=(12.22)/(2*sin50°)≈(14.45)/(2*sin65°)≈7.97` `dm`
1