Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Sziasztok!Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=sqrt(2b^2+2sqrt(b^4-4T^2))=sqrt(2*20^2+2sqrt(20^4-4*120^2))=color(red)(37,95 \ cm)`

Az alapon fekvő szögeinek nagysága: `cosalpha=(20^2-(20^2+37,95^2))/(-2*20*37,95)=>color(red)(alpha=18,42°)`

Szárszöge: `180°-2*alpha=180°-2*18,42°=color(red)(143,16°)`
0