Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
Sziasztok!Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szárak hossza: `b=(a*sinbeta)/(sinalpha)=(8*sin65°)/(sin50°)=color(red)(9,46 \ cm)`

Területe: `T=(a*sqrt(b^2-a^2/4))/2=(8*sqrt(9,46^2-8^2/4))/2=color(red)(34,29 \ cm^2)`

Köréírt körének sugara: `R=(a*b*c)/(4*T)=(8*9,46*9,46)/(4*34,29)=color(red)(5,22 \ cm)`
0