Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
284
Sziasztok!Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei egyenlőek.

Alapon fekvő szöge: `cosalpha=(a/2)/b=(5/2)/7=>color(red)(alpha=69°)`

Nyílásszöge: `beta=180°-2*alpha=180°-2*69°=color(red)(42°)`

Köréírt kör sugara: `R=(a*b*c)/(4*(a*sqrt(b^2-a^2/4))/2)=(5*7*7)/(4*(5*sqrt(7^2-5^2/4))/2)=color(red)(3,75 \ cm)`
0