Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrál függvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
344
Számítsuk ki az `int(sinx)/(sqrtcos2x)dx` határozatlan integrált.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`intf(g(x))g'(x)dx=F(g(x))+C`

`intf(x)dx=int(sinx)/(sqrt(2cos^2x-1))dx=-1/sqrt2int1/(sqrt((sqrt2cosx)^2-1))*(sqrt2cosx)'dx=color(red)(-1/sqrt2arch(sqrt2cosx)+C)`
-1