Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrál függvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
324
Számítsuk ki az `int(dx)/(a+bx^2)` (a , b > 0) határozatlan integrált.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`intf(ax)dx=1/aF(ax)+C`

`intf(x)dx=1/aint(dx)/(1+(sqrt(b/a)x)^2)=1/a(1/(sqrt(b/a))arctgsqrt(b/a)x)+C=color(red)(1/sqrt(ab)arctgsqrt(b/a)x+C)`
0