Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatokra szeretnék megoldást.

Főoldal » Középiskola » Fizika
791
1. Levegőmennyiség térfogata 25C fokon 6 cm3. Mekkora a térfogata állandó nyomás mellett, ha a hőmérséklet 8C fokra csökken?
2. Egy gázhőmérőben lévő gáz térfogata 0C-on 500 cm3. Mekkora a mért hőmérsklet, ha a gáz térfogata 520 cm3 és a nyomás állandó?
3. Mekkora lesz a nyomás a 30C fok hőmérsékletű munkahelyen megtöltött 2*10 a harmadikon Pa nyomású neongázt tartalmazó csőben, ha a hőmérséklet -10C fokra csöken?
4. 300l , 27C fok hőmérsékletű 10 az ötödiken Pa nyomású gáz hőmérséklete 123C fokra emelkedik állandó térfogaton. Mekkora a gáz nyomása?
5. Mekkora lesz a 273K-en 10 az ötödiken Pa nyomású gáz nyomása, ha állandó térfogaton 573K-re melegítjük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`V_2=V_1/T_1*T_2=(6 \ cm^3)/(298 \ K)*281 \ K=color(red)(5,66 \ cm^3)`



2.)
`T_2=V_2/(V_1/T_1)=(520 \ cm^3)/((500 \ cm^3)/(273 \ K))=283,92 \ K=color(red)(10,77 \ °C)`



3.)
`p_2=p_1/T_1*T_2=(2*10^3 \ Pa)/(303 \ K)*263 \ K=color(red)(1,735 *10^3 \ Pa)`



4.)
`p_2=(p_1*T_2)/(T_1)=(10^5 \ Pa*396 \ K)/(300 \ K)=color(red)(1,32*10^5 \ Pa)`



5.)
`p_2=(p_1*T_2)/(T_1)=(10^5 \ Pa*573 \ K)/(273 \ K)=color(red)(209,890 \ kPa)`




A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0