Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrál függvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
336
Add meg a következő függvény egyenletét, ha azok deriváltja és egy pontja adott.

`f'(x)=-x^2+x+4`

Pont P(3;4)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`f'(x)=-x^2+x+4`

Integrálom:

`int-x^2+x+4dx`

`-intx^2dx+intxdx+int4dx`

`-1/3x^3+1/2x^2+4x+c`

`c` értéke:

`-1/3*3^3+1/2*3^2+4*3+c=4`

`-3^2+3^2/2+12+c=4`

`-9+9/2+12+c=4`

`15/2+c=4`

`c=-7/2`

A függvény egyenlete:

`f(x)=-1/3x^3+1/2x^2+4x-7/2`
Módosítva: 3 éve
0