Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrál függvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
340
Add meg a következő függvény egyenletét, ha azok deriváltjai és egy pontjuk adott.

`f'(x)=2x^3-6x`

Pontok P(-2;1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`f'(x)=2x^3-6x`

Ahhoz, hogy megtudd az eredetit, először integrálni kell:

`int2x^3-6xdx`

`int2x^2dx-int6xdx`

`1/2x^4-3x^2+c`

És ez a függvény `c` melyik értékénél veszi fel az `1`-et, ha `x=2`? Írjuk be!

`1/2*(-2)^4-3*(-2)^2+c=1`

`2^3-12+c=1`

`-4+c=1`

`c=5`

A függvény egyenlete:

`f(x)=1/2x^4-3x^2+5`
Módosítva: 3 éve
0