Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
Egy 5,3 km hosszú ellipszis alakú ügetőpálya startpontjától egyszerre indul el két zsoké egymással ellenkező irányban. Az egyik átlagsebessége 12,5 km/h, a másiké 14 km/h. Mennyi idő múlva találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor fognak találkozni, ha a gyorsabb lekörözi, azaz végül `5.3` kilométerrel többet tesz meg.

`s=v*t`

Ugyanannyi idő alatt a gyorsabb tehát `5.3`-mal több kilométert tesz meg.

`12.5t+5.3=14t`

`1.5t=5.3`

`t=3.5dot(3)` óra `=` `3` óra `32` perc

`3` óra és `32` perc múlva találkoznak.
0