Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika (ez most tényleg kell)

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
Hányféleképpen lehet 4 egyenlő nagyságú részre osztani a 32 lapos magyar kártyát úgy, hogy a négy ász az egyik részbe kerüljön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(C_28^4*C_24^2*C_16^8)/(P_3)=(((28),(4))*((24),(8))*((16),(8)))/(3!)=((28!)/(4!24!)*(24!)/(8!16!)*(16!)/(8!8!))/(3!)=color(red)((28!)/(3!4!(8!)^3))`
0