Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika Matek 10.

Főoldal » Középiskola » Matematika
703
Mennyi az ismeretlen szám, ha a számok átlaga 44?

a) 35; x

b) −2; y

c) 33; 44; 45, x

d) -2; -2; 105, 105; x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`(35+x)/2=44`

`35+x=88`

`x=color(red)(53)`

`b)`

`(-2+y)/2=44`

`-2+y=88`

`y=color(red)(90)`

`c)`

`(33+44+45+x)/4=44`

`122+x=176`

`x=color(red)(54)`

`d)`

`(-2-2+105+105+x)/5=44`

`206+x=220`

`x=color(red)(14)`
Módosítva: 3 éve
0