Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika Matek 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
Zedváros főutcáján, az iskola előtti gyalogátkelőnél forgalomszámlálást végeztek. A következő táblázatban összesítették az adatokat.

A) Akkor tesznek lámpát az iskola előtti gyalogátkelőhöz, ha a 7.00 és 8.00 óra között áthaladó járművek (személyautó, teherautó, busz és kerékpár) számának percenkénti átlaga meghaladja a 30 járművet. Tesznek-e lámpát a gyalogátkelőhöz?

B) Percenként átlagosan hány kerékpár haladt át a gyalogátkelőnél 7.00 és 9.00 óra között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A.)
`"Álag"=(1.200+150+500)/60=color(red)(30,8dot3)` ami több mint a 30-as átlag így megállapítható az, hogy tesznek majd lámpát a gyalogos átkelőhöz.



B.)
`"Átlag"=(500+300)/(60+60)approxcolor(red)(7 \ db)` kerékpár halad át percenként.
0