Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terület

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Ezekben lenne szükségem segítségre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A négyzet területe:

`T_("negyzet")=5^2=25` `cm^2`

1.

Itt egy `5` centi sugarú negyedkör kerületét kell kivonni a négyzetéből.

`T_("negyedkor")=(5^2pi)/4`

`T=25-(25pi)/4≈5.37` `cm^2`


2.

Itt a negyedkör területéből kell kivonni a négyzet felét.

`T=(25pi)/4-(25)/2≈7.13` `cm^2`

Illetve úgy is meg lehet csinálni, hogy a négyzet feléből vonod ki az első képen lévő rész területét.

`T=(25)/2-5.37=7.13` `cm^2`


3.

Itt pedig a négyzet területéből kell kivonni egy `2.5` centi sugarú kör területét.

`T=25-(2.5^2*pi)≈5.37` `cm^2`
Módosítva: 3 éve
2