Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Sziasztok! Egy kis segítség kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`13.`

Rantad egyszer megoldotta: https://ehazi.hu/q/5173

`14.`

`a=10` `cm`

`b=24` `cm`

`gamma=?`


`T=(ab*singamma)/2`

`T=(10*24*singamma)/2=120*singamma`

A területe akkor lesz maximális, ha a `singamma` értéke maximális. A szinusz függvény maximuma `1`, és ezt `pi/2`-nél, azaz `90°`-nál veszi fel.

`T=120*sin90°=120*1=120` `cm^2`


`15.`

Ezt is megoldotta már Rantad a hőskorban: https://ehazi.hu/q/5176
0