Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Sziasztok! Egy kis segítség kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
❗️❗️❗️Kérlek, jelöld megoldásnak ezt is és a másik válaszomat is❗️❗️❗️



`9.`

`{(x+y=3), (x^3+y^3=9):}`

`y=3-x`

`x^3+(3-x)^3=9`

`x^3+27-27x+9x^2-x^3=9`

`9x^2-27x+18=0`

`x_1=1`
`x_2=2`

`y_1=2`
`y_2=1`

`M={(1, 2), (2, 1)}`


`10.`

Csatoltam a képet a grafikonról. (Ahol ráraktam az A és B pontot az két vége, te, csak addig rajzold)

legnagyobb érték: `y=2`

legkisebb érték: `y=0`


`11.`

2-vel osztható számok: 50 db

3-mal osztható számok: 33 db

6-tal osztható számok: 16 db

`50+33-16=67`

`100-67=33`

`33` ilyen szám van.


`12.`

`T=(ab*singamma)/2`

`T=(3*8*sin120°)/2=6sqrt(3)≈10.39`
Módosítva: 3 éve
0