Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szerkesztés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Sziasztok!
Lehetséges, hogy nem lehet azt a háromszöget megszerkeszteni melynek oldalai a=12,7cm, b=5,9 cm, c=6,5 cm ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az alapvető szerkesztési szabályokból kiindulva megállapíthatjuk, hogy szerkeszthető-e a háromszög.

`a+bgtc=>12,7+5,9gt6,5` Teljesül!

`b+cgta=>5,9+6,5gt12,7` Nem teljesül!

`a+cgtb=>12,7+6,5gt5,9` Teljesül!

A háromszög csak is kizárólag akkor szerkeszthető meg ha mind a 3 eset teljesül. Ebben az esetben az egyik nem teljesül tehát a háromszög `color(red)("NEM")` szerkeszthető meg.
0