Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
692
Egy dobozban piros és fehér golyók vannak, összesen 24. Ha 8 fehéret pirosra cserélek, akkor ugyanannyi lesz a két színből. Hányszor annyi fehér golyó volt eredetileg a dobozban, mint ahány piros?
A 3
B 4
C 5
D 6
E 8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x+x-16=24`

`2x=40`

`x=20 \ db`


Tehát 20 db fehér golyó volt eredetileg.

Ami azt jelenti, hogy 4 db piros golyó.

Arány: `20/4=color(red)(5)` szöröse volt a fehér golyók mennyisége a piroshoz viszonyítva.
0