Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Gondoltam egy pozitív egyjegyű számra. Megszoroztam önmagával, majd a szorzatnak vettem a 9-szeresét, így az 58.8 tízszeresének a háromnegyed részét kaptam. Melyik számra gondoltam?
A 5
B 6
C 7
D 9
E 4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(x*x)*9=58,8*10*3/4`

`9x^2=441`

`x^2=49`

`x=+-7`


Mivel csak is a pozitív szám lehet megoldás így a keresett szám a `color(red)(7)`
0