Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
367
Egy 3 g tömegű lövedék 561 m/s sebességgel halad egy 4,9 kg tömegű, 56 cm sugarú tárcsa (lapos henger) felé, amelyet tökéletesen rugalmatlan ütközés révén forgásba hoz. A henger a forgástengely körül szabadon foroghat és kezdetben nyugalomban volt. A forgástengely merőleges a lövedék sebességének irányára, amely egyúttal érintő irányú is. Mekkora szögsebességgel indul meg a tárcsa? (g=10 m/s2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Egyáltalán nem biztos hogy jó!

0.5*m1*v2=0.5*Teta*ω2
Mivel egy lapos hengerünk van teta ismert a fgv. táblából: teta=0.5*m*r2

Az egyenlet tehát:
0.5*0.003*5612=0.5*(0.5*4.9*0.562)*ω2

----Photomath-----

ω= 35.0552 1/s
0