Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban tudtok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
386
Egy m1 = 0,3 kg és egy m2 = 0,5 kg tömegű pontszerű testet 0,6 m hosszú könnyű nyújthatatlan zsinórral összekötünk, majd az m1 testre egy 17 N/m rugóállandójú, feszítetlen állapotban 0,3 m hosszú rugót erősítünk. A rugó A végénél fogva az így keletkezett test-rendszert megpörgetjük. Mennyi a rugó megnyúlása, ha a rendszer egyenletesen 3,1 1/s szögsebességgel forog és a gravitációtól eltekintünk? (g=10 m/s2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
https://www.uni-miskolc.hu/~www_fiz/KovacsE/Fiz1feladatsorGYAK2017.pdf
A 32. feladat pontosan ugyanez csak más adatokkal. Ott az én egyenletemmel ki tudtam hozni a 0.5 métert ,ami a jó megoldás.

A te feladatod megoldása: 0.557m a rugó megnyúlására.
0