Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
314
Ezek a szempontok szerint kell jellemezni.

Függvény mentete
növekvő:
csökkenő:

szélsőértékek
maximuma:
minimuma:

értékkészlet:
értelmezési tartomány:
zérushely:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a

menete:

`]-∞, -1]cup[2, 5]` csökkenő

`[-1, 2]cup[5, ∞[` növekvő

szélsőérték:

minimuma van:
helye `x_1=-1` és `x_2=5`
értéke `y=0`

értékkészlet: `[0, ∞[`

értelmezési tartomány: `RR`

zérushely:
`x_1=-1`
`x_2=5`

b

menete:

`]-∞, 0]` növekvő

`[0, ∞[` csökkenő

szélsőérték:

maximuma van
helye `x=0`
értéke `y=4`

értékkészlet: `]-∞ 4]`

értelmezési tartomány: `RR`

zérushely
`x_1=-2`
`x_2=2`
1