Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Egy társaságban mindenki mindenkivel kezet fogott. Összesen 66 kézfogás történt. Hányan voltak a társaságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(n(n-1))/2=66`

`n(n-1)=132`

`n^2-n-132=0`

`n_1=-11` nem megoldás

`n_2=12` ez igen

Tizenketten voltak.
0