Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika házi

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
394
Statisztika feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ha jól értem a feladatot, akkor az egyes oszlopokba százalék adatokat várunk másolható képlet segítségével, az oszlopfejben pedig az olvasható, hogy mit tekintünk 100%-nak az adott oszlopban.

Ebben az esetben a következők a megoldások:

A C4-es cellába =B4/$B$4 kell kerüljön, a cella formázását pedig Százalékra kell állítani. Így amit osztok, az mindig az aktuális sorban lévő adat, akivel osztok az pedig mindig az 1996-os érték (ezért kellett az osztónak az oszlop (B) és a sor (4) számát is $ segítségével rögzíteni).

A D5-ös cellába =B5/B4 kell kerüljön, a cella formázását itt is Százalékra kell állítani. Továbbra is mindig az aktuális sorban szereplő adatot osztom, de most mindig a felette lévő adattal (ezért nem került a D4-be semmi, hiszen 1996 előtt nem volt adat, nincs mihez hasonlítani).

Az E4-es cellába =B4/$B$18 kell kerüljön, a cella formázását itt is Százalékra kell állítani. A magyarázat megegyezik a C4 cellával.

Ezeket a képleteket lefelé másolva állnak elő a hiányzó százalékos adatok.
0