Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány %-os

Főoldal » Középiskola » Matematika
817
Hány százalékos az az oldat amihez 3 liter 12%-os 5liter18%-os és 2liter 22%-os alkoholt öntünk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ahhoz, hogy kiszámítsuk az oldat koncentrációját százalékban, először össze kell adnunk az összes alkohol mennyiségét, majd ezt elosztani az összes oldat mennyiségével, és végül szorozni 100-zal.

Az 1. alkohol: 3 liter x 12% = 0,36 liter alkohol
Az 2. alkohol: 5 liter x 18% = 0,9 liter alkohol
Az 3. alkohol: 2 liter x 22% = 0,44 liter alkohol

Összesen: 0,36 + 0,9 + 0,44 = 1,7 liter alkohol

Az összes oldat mennyisége: 3 liter + 5 liter + 2 liter = 10 literAz oldat koncentrációja: 1,7 liter / 10 liter = 0,17

Az oldat koncentrációja százalékban: 0,17 x 100% = 17%

Az oldat tehát 17%-os koncentrációjú lesz, miután 3 liter 12%-os, 5 liter 18%-os és 2 liter 22%-os alkoholt öntünk össze.

Ez amúgy nem kémiából kaptatok? Remélem segítettem!
0