Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
597
Egy 36 cm sugarú kör O középpontjától 85 cm távol lévő P pontból a körhöz érintőt húzunk. Határozzuk meg az érintőszakasz hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az érintő merőleges a sugárra. Ezért a sugár és az érintőszakasz lesz a két befogó a `PO` szakasz pedig az átfogó.

`85^2=36^2+e^2`

`e=sqrt(85^2-36^2)=77`

Az érintőszakasz hossza `77` `cm`.
Módosítva: 3 éve
0