Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elakadtam

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`n` oldalú sokszög egy csúcsából `n-3` átló húzható, hiszen a két mellette lévő csúcsba és önmagába nem lehet húzni

`n-3=10`

`n=13`

ez egy tizenháromszög

Az `n-3` átló `n-2` háromszögre bontja, és mivel egy háromszög belső szöginek összege `180°`, ezért `(n-2)*180°` a belső szögek összege

ebben az esetben `(13-2)*180=1980°`
2