Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sok hiányzás miatt ezek a feladatok nem világosak hogy, hogy kellene megcsinálni

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
7.
a)
A terület hat 1 oldalú szabályos háromszög területének összege: `6*sqrt(3)/4=3*sqrt(3)/2`
A beírt kör sugara `sqrt(3)/2`, területe: `3/4*pi`.
A köré írt kör sugara 1, területe `pi`.

b)
A két kör területének különbsége: `pi/4`.
A keresett arány: `(Pi/4)/(3*sqrt(3)/2)=pi/(6*sqrt(3))=0,302=30,2%`.

4. A hosszabbik átló a deltoidot két derékszögű háromszögre bontja. A Thálész-tétel miatt a köré írt kör sugara az átfogó fele, 3cm.

5. Egy n-oldalú sokszögben egy csúcsra n-3 átló illeszkedik, így a sokszög oldalainak száma 13.
A belső szögek összege:`11*180°=1980°`
Módosítva: 3 éve
-1

Elnézést kérünk amiért ilyen semmit érő haszontalan választ kellet kapnod. Még nagyon kezdő itt az öreg nézd el neki.
0