Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Egy A egész szám n-alapú számrendszerben felírva 647, míg (n+2)-alapú számrendszerben felírva 513 alakú. Írjad fel az A számot 10-es számrendszerben! (n természetesen pozitív egész)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6n2+4n+7=5(n+2)2+(n+2)+3
Ezt az egyenletet kell megoldanod.
`6 * n^2 + 4 * n + 7 = 5 * n^2 + 21 * n+ 25`
`n^2 - 17 * n - 18 = 0`
n1=-1, n2=18
A szám: `6*18^2+4*18+7=2023`
Módosítva: 3 éve
0