Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
387
Tekintsük az `f(x)=(2x^2+2x)/(x^2-1)` függvényt és vizsgáljuk meg az `x_0 = -1` helyen a bal- és jobboldali határértéket, adjuk meg a határértéket, amennyiben létezik.

Kérem levezetéssel!!! Open Ai megoldások és hasonlók kíméljenek. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`(2x(x+1))/((x-1)(x+1))=(2x)/(x-1)`
A jobb- és baloldali határérték egyenlő a határértékkel, ami `(2*(-1))/(-1-1)=1`
`
-1