Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szamold ki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
328
Előre is köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`x-5/2=(4x+3)/4-(2-3x)/8` `//*8`

`8x-20=2(4x+3)-(2-3x)`

`8x-20=8x+6-2+3x`

`3x=-24`

`x=-8`

`b)`

`x-(2x-3)/2=1/2-2x` `//*2`

`2x-(2x-3)=1-4x`

`2x-2x+3=1-4x`

`-4x=2`

`x=-1/2`
1