Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.osztályos

Főoldal » Általános iskola » Kémia
393
Sziasztok! Az alábbi feladatokban kérném a segítségeteket. Köszönöm szépen. Bármelyikről egy pár mondatos fogalmazást. Csatoltam a képet .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia! Az atomok felépítésében tudok segíteni a régi füzetemből:

Az atommagban találhatóak a protonok illetve neutronok, elektronburokban pedig az elektron, ezek elemi részecskék. A proton és neutron töltése 1 atomi egység, ezek nehéz részecskék. Az elektron tömege 1/1840 atomi egység, ez könnyű részecske. Az elektronburok réteges felépítésű, ún. elektronhéjakból áll. Egyes héjakon meghatározott számú elektron tartózkodhat. Az I. héjon maximum 2, a II. héjon maximum 8, illetve a III. héjon maximum 18 elektron található. Az atom semleges kémiai részecske, mert benne a protonok és elektronok száma megegyezik (p+=e-). A rendszám mutatja meg az atom helyét a periódusos rendszerben, illetve a proton és elektron számát. A főcsoportok száma határozza meg a vegyérték elektronok számát, pl. az I. (A) főcsoport=1 vegyérték elektron, II. (A) főcsoport=2 vegyérték elektron, stb.

Remélem tudtam segíteni ☺️
Módosítva: 3 éve
0