Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
2. Adott a v ( 2; −3) vektor.
a., Legyen a egy olyan vektor, amelyik merőleges a v vektorra, és kétszer olyan
hosszú. Írd fel az a vektort!
b., Mekkora szöget zár be a v vektor az x-tengellyel? (Mekkora az irányszöge?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Például (6; 4) ( A merőlegesség miatt felcseréled a koordinátákat és az egyiket ellentettjére változtatod. A kétszeres hossz miatt a koordinátákat szorzod 2-vel.)

b) m=tg`alpha`=`-3/2`, így `alpha`=123,7°
0