Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
568
15 egyforma kosztüm megvarrásához 54 méter anyagra van szükség. Hány méter anyag kell 27 ilyen kosztüm megvarrásához?
x-es példában kérném.
Előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
15 kosztümhöz 54m
27kosztümhöz Xm
X=27x54/15=97,2m
vagy:
egy kosztümhöz szükséges 54/15=3,6m
27 kosztümhöz 27x3,6=97,2m
Módosítva: 8 éve
2