Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
354
Egy gyárban az egyik gép által gyártott alkatrészek tömege normális eloszlású valószínuségi ˝
változónak tekintheto, melynek ˝ m várható értéke 30 dkg, σ szórása pedig 4 g. Mennyi a valószínusége, hogy ˝
egy, a gép által gyártott alkatrész tömege
a) legfeljebb 302 g;
b) legalább 209 g;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az eloszlásfüggvény
F(x)=`Phi((x-300)/4)`, ahol `Phi` a standard normális eloszlás eloszlásfüggvénye. Erről valószínűleg van táblázatod.
a) F(302)=`Phi((302-300)/4)=Phi(2/4)=Phi(1/2)`=0.3521
b) 1-F(299)=1-`Phi((299-300)/4)`=1-`Phi(-1/4)`=1-`Phi(-0,25)`=`Phi(0,25)`=0,3867


Módosítva: 3 éve
1