Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
331
Levente talált egy dobozt, melynek tartalma 35%-a alátét, a többi pedig csavar.
Véletlenszerűen kiválaszt 12 dolgot a dobozból. Mennyi annak a valószínűsége, hogy
(a) kettőnél több alátét lesz a kiválasztottak között?
(b) legalább négy, de legfeljebb hét csavar lesz a kiválasztottak között? (binomiális: n=12;
p=0,35)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Annak valószínűsége, hogy k alátét lesz a választottak között: P(k)=`((12),(k))*0,35^k*0,65^(12-k)`

a) 1-P(0)-P(1)-P(2)

b) Legalább 5 és legfeljebb 8 alátét lesz a választottak között.
P(5)+P(6)+P(7)+P(8)
2