Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
492
Sziasztok. Tudna valaki segíteni a mellékelt feladatok megoldásában? Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5.
CAB`angle`=90°-55°=35°
ABC`Delta` egyenlőszárú háromszög, ezért DE merőleges AC-re, ezért
CAB`angle`=ACD`angle`=CAD`angle`=35°, így `alpha`=70°.
AED`angle`=55°, így `epsilon`=180°-55°=125°
`delta`=110°

10. Véleményem szerint nem szerencsésen van megfogalmazva ez a feladat. Ha az lenne a kérdés, hogy 26 év múlva az életkoruk összeg négy évvel több, mint a mostani életkoruk összege, akkor a megoldás:
Most Apa: 5x, Peti: x, életkoruk összege: 6x.
26 év múlva: Apa 5x+26, Peti: x+26, életkoruk összege: 6x+52
Az egyenlet:
6x+52=12x+4
...
Módosítva: 3 éve
0