Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Kérlek titeket magyarázza el valaki hogyan kell kiszámolni? A suliban most vettük de nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematikai háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy nem derékszögű háromszögben ismerünk kettő darab szöget és egy darab oldalt. A két szög egy ismert és egy ismeretlen oldallal szemközt helyezkedik el. Ezáltal itt első sorba csak is a szinusz tételt tudjuk alkalmazni majd utána már a koszinusz tételt is.

`"b"=10*(sin30°)/(sin45°)=color(red)(7,07 \ cm)`

`AhatCB=180°-30°-45°=color(red)(105°)`

`c=sqrt(10^2+7,07^2-2*10*7,07*cos105°)=color(red)(13,66 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1