Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

163
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
7.b) Az álló helyzetből induló, egyenes vonalú, egyenletesen változó mozgást végző test pillanatnyi sebességét a V=a x t
összefüggés adja meg, ahol v a pillanatnyi sebesség, a a gyorsulás, t az indulástól eltelt idő. A pillanatnyi sebesség az időnek első fokú függvénye, képe az origóból induló félegyenes. A sebesség függvény grafikonja és az idő tengely által közrezárt terület számértéke a test által megtett út nagyságával egyenlő.
8)
a) A súrlódási erő növelése szintén megoldható a felületek anyagi minőségének megváltoztatásával. Síkos időben homokkal, hamuval szórják be az utat, hogy a lábunk és a talaj között megfelelő nagyságú legyen a tapadási súrlódási erő a biztos járáshoz. A homokban elakadt autó kerekei alá vastagabb fadarabokat, ágakat szoktak rakni, hogy el tudjon indulni. A súrlódási erő növelése megoldható a nyomóerő növelésével is.
b) Bizonyos esetekben a súrlódási erők csökkentése kívánatos, máskor éppen ezek növelése a cél. Gépek, motorok egymáson mozgó alkatrészeinél a súrlódási erők csökkentését úgy valósítják meg, hogy a felületeket zsírral vagy olajjal kenik be. Tengelyeknél golyós csapágyakat alkalmaznak, amelyek nagymértékben csökkentik a súrlódási veszteséget.
9) A fizikában a gyorsulás (latinul akceleráció) a sebesség változás gyorsasága.
10)
a) A sebesség-idő grafikon a vízszintes t-tengellyel párhuzamos egyenes, a grafikon alatti terület a test által megtett út. Az elmozdulás-idő grafikon egyenes, melynek meredeksége a test sebessége. Az út-idő grafikon az origóból kiinduló, az előzővel párhuzamos egyenes.
b) Az álló helyzetből induló, egyenes vonalú, egyenletesen változó mozgást végző test gyorsulása állandó. Az ilyen mozgást végző test gyorsulás-idő függvénye konstans függvény.
11) ezt nem tudom
12) ezt sem sajnos
.
.
remélem tudtam segíteni ❤️❤️❤️
0