Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűen nem értem ezt a kérdést és nagyon hálás lennék ha valaki ki tudna segíteni

Főoldal » Középiskola » Kémia
453
hogyan változik a nitrozil-klorid képződés sebessége abban a pillanatban, amikor a reakcióteret összenyomással a felére csökkentjük?

a reakció egyenlet: 2 NO(g)+Cl2=2 NOCl
képződésének sebességi egyenlete: v=k(NO)2(Cl2)

a válasz a megoldókulcs szerint az, hogy nyolcszorosára nő, de nem értem ez hogyan jön ki

nagyon megköszönök minden fajta segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A térfogat a felére csökken, akkor a koncentrációk a kétszeresére nőnek.

`v_1=k*[NO]^2*[Cl_2]`

`v_2=k*([NO]*2)^2*([Cl_2]*2)` = `(k*[NO]^2*[Cl_2])*8` = `v_1*8`
0