Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
544
Mennyi narancsot kapott mindegyik iskola, ha 2800 kg narancsot osztottak szét három iskola között 2 : 4 : 8 arányban?
Légyszives a megoldást egyszerűen.
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
egy egység legyen az x
az első iskola 2x kapott
a második 4x
a harmadik 8x kapott
2x+4x+8x=2800
14x=2800
x=200
az első iskola 400kg
a második 800kg
a harmadik 1600kg narancsot kapott
1