Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kellene ezt a háromszöges feladatot megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`AB=9` `cm`

`AC=15` `cm`

`a)`

Csináltam egy rajzot, azon látszik, hogy miért hasonlóak. Majd küldöm.

`b)`

`color(blue)(K=AB+BC+CD+AD)`

`AC^2=BC^2+AB^2`

`BC=sqrt(15^2-9^2)=12` `cm`

hasonlóság aránya:

`lambda=15/9=5/3`

`CD=15*5/3=25` `cm`

`AD=12*5/3=20` `cm`

`K=9+12+25+20=color(red)(66)` `color(red)(cm)`

`c)`

`color(blue)(T=(AB+CD)/2*BC)`

`T=(9+25)/2*12=color(red)(204)` `color(red)(cm)`
0