Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kellene ezt a paralelogrammás feladatot megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezek hasonló háromszögek. Egyenlők a szögeik, ha megnézed.

Két-két oldal aránya a nagy és a kis háromszögben:

`(15)/(20+BE)=5/(BE)`

`15BE=5(20+BE)`

`15B=100+5BE`

`10BE=100`

`BE=color(red)(10)` `color(red)(cm)`
Módosítva: 3 éve
0