Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek próba érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
|Z|=22, |S|=21, |M|=5,
|Z`cap`S`cap`M|=5, |Z`cap`S|=13, |Z\M|=14.
|Z\M|=14=|Z|-|Z`cap`M|=22-|Z`cap`M|, így |Z`cap`M|=8.
Alkalmazva a 3 halmaz egyesítésére vonatkozó szitaformulát:
32=22+21+14-13-8-|S`cap`M|+5, innen |S`cap`M|=9.
A válasz a kérdésre: 13-5+8-5+9-5=15

b)
A függvény grafikonjának meredeksége: `2/3`, így azt a szöget keressük, aminek tangense `2/3`, `alpha`=33,7°.

0