Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy konvex sokszög belső szögeit az egyik kivételével összeadtuk,ennek eredménye 1000•. Mekkora a kimaradt szög?

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(n-2)*180°=1000°`

`180°n-360°=1000°`

`180°n=1360°`

`n=7,5dot5approx8`

Tehát ez egy 8 szög melynek a belső szögeinek összege: `(n-2)*180=6*180°=1080°`

A hozzá nem adott szög: `1080°-1000°=color(red)(80°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd ezt valamint azt a feladatot aminek a linkjét üzenetben elküldtem, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0